Tuntitaulukko

Maklo 18-19Lihaskuntoa ja kehonhallintaaElinaLYK
Tiklo 11-12AamupäivätreeniSonettaSähinä
Tiklo 18-19BodyRiikkaLYK
Keklo 19-20PilatesSatuDrumsö lågstadieskola
Toklo 19-20LihaskuntotuntiAdeleLYK
Peklo 13-14Dance&RelaxSonettaKirkon jumppasali

 

Aikuisilla riittää 1 ilmoittautuminen ja se oikeuttaa osallistumaan kaikille aikuisten tunneille.

 

Muutokset mahdollisia.

 

Lihaskuntoa ja kehonhallintaa

Tunnin alussa on lyhyehkö ja helppo lämmittely, jonka jälkeen lihaksia vahvistetaan tehokkailla ja monipuolisilla lihaskuntoliikkeillä. Tunnilla keskitytään myös kehonhallintaan, mm. tasapainoharjoituksilla. Tunti lopetetaan rauhallisiin ja venyttäviin liikkeisiin.

Aamupäivätreeni

Tunnilla pidetään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Keskiössä tunneilla on ennaltaehkäistä liikunta- ja tukielinsairauksia ja ylläpitää kehon liikkuvuutta. Tunti koostuu harjoitteista sydän- ja verekiertoelimistölle, selkärangan tukilihaksistolle ja kokonasvaltaisista liikkuvuusharjoitteista. Tunti ei sisällä koreografiaa. Liikunta-aktiivisuudestasi riippuen tunti on kuntoa ylläpitävä, kehittävä tai palauttava harjoitus. Tunti soveltuu myös vasta-alkajille. Treenin suurin tarkoitus on hyvä olo tunnin jälkeen. Mukaan tarvitset oman jumppamaton. Tervetuloa.

Body

Tunti on lihaskuntotunti cardio-osuudella. Tervetuloa mukaan, tyyli on vapaa. 

 

Pilates

Pilates on Joseph Pilateksen (1883-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta ja kehontietoisuutta. Tunnilla opetellaan käyttämään keskivartalon syviä lihaksia kaikessa liikkeessä tuomaan tukea vartalolle ja voimaa suoritukseen. Tavoitteena on löytää oikea linjaus selälle ja raajoille sekä oppia käyttämään lihaksia tehokkaasti ja taloudellisesti.

Pilates-harjoitteet alkavat aina keskivartalon syvien lihasten aktivoimisella. Tunnilla tehdään kehon keskustaa vahvistavia harjoitteita, jotka haastavat koko kehon hallintaa. Liikkeissä pyritään myös vahvistamaan kehon eri osien yhteistyötä. Liikkeet tehdään rauhallisesti ja tarkasti oman hengityksen tahtiin.

Pilates sopii jokaiselle, aloittelevasta liikkujasta urheilijaan sekä sinulle, joka haluat eroon selkäkivuista tai parantaa ryhtiä. Sopii myös raskaana oleville ja synnyttäneille. Oma matto mukaan!

 

Lihaskuntotunti

Vaihtuvat teemalliset lihaskuntotunnit ovat tunteja, jotka alkavat huolellisella ja rauhallisella alkulämmittelyosuudella. Vaihtuvan teeman mukaan eri teemoissa kohdistetaan huomio kehomme eri osiin kuten niska-hartiaseutuun, keskivartalon lihaksistoon tai alavartaloon niin, että tuntikokonaisuudesta muodostuu kuitenkin monipuolinen kokonaisuus keholle. Ohjaaja antaa ryhmälle myös vaihtoehtoliikkeitä. Tuntien lopussa on mahdollisuus saada tietoa myös soitetuista kappaleista loppuvenyttelymusiikissa. 

Dance&Relax

Tunti on tarkoitettu rentoon viikonlopun aloitukseen. Tunnin ensimmäinen puolikas koostuu tanssillisesta osuudesta, jolloin tanssahtelemme eri lajien pyörteissä vaihtelevin teemoin. Et tarvitse tunnille tuuria tai taitoa vaan riittävän rennon asenteen. Tunnin jälkimmäinen puolisko koostuu koko vartalon kehonhuolto-osuudesta. Kehonhuolto-osuuteen on hyvä varata riittävän lämmintä vaatetta. Halutessasi voit osallistua pelkästään joko ensimmäiseen tai jälkimmäiseen osuuteen. Uskalla osallistua matalalla kynnyksellä