Pyrinnön Tyttösporttis – monipuolisesti, iloisella otteella

19.1.2013


Käsinseisonta hallussa
Käsinseisonta hallussa

Lauttasaaren Pyrintö järjestää 7-10 vuotiaille tytöille perjantaisin kello 17-18 Lauttasaaren Yhteiskoululla monipuolista liikuntaa Tyttösporttiksessa. Sporttiksen ohjaamisesta vastaa Pyrinnössä jo vuosia työskennellyt luokanopettaja (KM) Rina Lahtinen.

Tyttösporttiksen tavoitteena on opastaa tyttöjä liikunnan saloihin monipuolisella tekemisellä. Tuntien aikana käytetään hyväksi erilaisia välineitä, joiden avulla tyttöjä opastetaan ja innostetaan liikkumaan. Tavallinen sporttistunti koostuu alkuleikistä (hipoista ym.), seuraavaksi voi olla vuorossa pallojen kanssa touhuaminen. Jokaiseen tuntiin sisällytetään erillinen opetusosuus, jossa tutustutaan esimerkiksi voimistelu- tai akrobatiatehtäviin, jonka jälkeen tunti päätetään leikkien ja pelaten.

- ohjaajan ja opettajan tehtävä on mielestäni innostaa lapsia ja nuoria liikunnalliseen elämäntapaan ja uuden oppimiseen, kun näkee lasten innostuvan uuden oppimisesta, kehittymisestä, eikä hikiliikkumistakaan vierasteta, koen onnistuneeni liikunnanopettajan tehtävässä, Rina kommentoi ohjaajan roolia Tyttösporttiksessa.

Tällä hetkellä Sporttiksessa on mukana 10 innokasta tyttöä ja vauhtia riittää, mutta lisääkin saliin vielä mahtuu.

Tyttösporttiksessa osallistujat pääsevät vaikuttamaan tuntien sisältöön.

- pyrin ottamaan osallistujien toiveet huomioon kun suunnittelen tunteja. Meillä on mukana tällä hetkellä 1. ja 2. Luokan tyttöjä ja heille on motivoivaa se, että yhdessäkin keskustellaan sisällöistä, sekin on eräänlaista motivointia kun pääsee itse vaikuttamaan. Viimeviikkoina olemme keskittyneet paljon erilaisten akrobaattisten suoritusten opettelemiseen, päällä ja käsilläseisonnat alkava olla jo näille tytöille tuttuja juttuja, Rina jatkaa.

Lauttasaaren Pyrinnön Tyttösporttis Lauttasaaren yhteiskoululla perjantaisin kello 17-18.

Mukaan otetaan edelleen innostuneita 7-10 vuotiaita tyttöjä.

Lue lisää Tyttösporttiksen sivuilta. Sieltä löydät myös Rinan yhteystiedot. Ilmoittaudu Rinalle ja tule mukaan.